Licenţa magazinelor Duty Free din regiunea transnistreană a fost suspendată

Licenţa magazinelor Duty Free din regiunea transnistreană a fost suspendată

Licenţa pentru activitatea magazinelor Duty Free de pe teritoriul regiunii transnistrene a fost suspendată. Preşedintele Igor Dodon a declarat, într-o conferinţă de presă, că, până zilele trecute, „a existat o chemă de contrabandă prin magazinele Duty Free din Transnistria”, IPN.

Potrivit lui Igor Dodon, există prevederile legale introduse în 2015 de către guvernul precedent şi majoritatea parlamentară, prevederi care permiteau activitatea acestor magazine. Preşedintele spune că Parlamentul, în regim de urgenţă, va modifica legislaţia pentru a anula „această schemă creată în 2015”.

Într-o notă informativă primită de la organele de anchetă privind activitatea magazinelor Duty Free, desecretizată de către prim-ministra Maia Sandu, se arată că mai multe produse care se vând în magazine ajung ilegal pe teritoriul ţării. Tot acolo se menţionează despre scheme organizate în regiunea transnistreană cu ţigări cumpărate din magazinele Duty Free, care ajungeau prin contrabandă în UE, precum şi despre prejudiciile aduse statului din cauza impozitelor prea mici plătite.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: