Leancă le oferă moldovenilor 99 de euro, iar Băsescu le propune 475 de euro

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leancă nu vrea defel să reprezinte interesul cetăţenilor, în timp ce preşedintele României vine şi propune o soluţie rapidă pentru rezolvarea tuturor problemelor românilor de dincolo de Prut.

Biroul Naţional de Statistică al Republicii Moldova a afirmat că venitul mediu al unui cetăţean al Republicii Moldova este de 99 de euro pe lună.

Institutul Naţional de Statistică al României a afirmat că venitul mediu al unui cetăţean al României este de 475 de euro pe lună. 

Pornind de la cele două cifre, devine evident pentru toată lumea că premierul Iurie Leancă nu doreşte binele cetăţenilor pe care îi reprezintă, ci doar favorizarea grupurilor infracţionale ce s-au dezvoltat în Republica Moldova după declararea independenţei.

Preşedintele României  nu a reacţionat instinctual atunci când a avansat un nou proiect de ţară. El cunoaşte foarte bine situaţia din Republica Moldova şi interesele care vor ca aceasta să stea în afara Europei. Nu vă mai imaginaţi că vorbim de o miză electorală ci de  o informare corectă din partea structurilor de informaţii. 

Problema este că vorbim de sclavie modernă în favoarea unor grupuri economice pro-ruseşti ce vor face tot posibilul pentru ca traseul să fie deturnat. Băsescu ştie că Filat şi Plahotniuc sunt şantajabili, şi mai ştie că ei sunt slabi şi vor ceda.

Un popor puternic nu îşi mai permite însă să îşi părăsească o parte din membri. 

Leacă vine şi cere României ajutor pentru consolidarea unei statalităţi inventate de către Stalin. Acest lucru dovedeşte slaba pregătire a celor care conduc pe post de marionete al doilea stat românesc. Nu este în interesul naţional al României să susţină dezvoltarea şi consolidarea unui astfel de proiect.

În bătălia penibilă dintre palate, premierul Victor Ponta acceptă un ajutor care îi aduce numai deservicii. În loc să valorifice lucrurile bune pe care guvernul le-a făcut în direcţia pregătirii instituţionale a Unirii, se aşează la masă cu un fals aliat în lupta cu preşedintele. 

Ar trebui să îi spună cineva premierului că alierea cu un statalist moldovean nu o să îi aducă defel susţinerea românilor, ba mai mult, s-ar putea să îi creeze probleme în partid. Este ştiut că majoritatea liderilor locali PSD militează activ pentru reunire prin programe locale şi prin sprijinirea comunităţilor de studenţi basarabeni. Cei mai puternici dintre ei o spus direct şi pe faţă.

Iurie Leancă este un om şcolit la Moscova, aşa cum este şi Vlad Filat. Se ştie că ce iese de acolo numai curat nu poate să fie, iar reprezentanţii României trebuie să se comporte cu mănuşi şi multă atenţie. Este o vorbă populară la români că lupul îşi schimbă blana dar nu şi năravul.

image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite