La ce bănci îşi ţine guvernatorul Băncii Naţionale banii. Vezi pe ce monede mizează Dorin Drăguţanu

La ce bănci îşi ţine guvernatorul Băncii Naţionale banii. Vezi pe ce monede mizează Dorin Drăguţanu

Conturile bancare ale guvernatorului BNM FOTO bnm.md

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguţanu, îşi ţine banii în două bănci, în cinci conturi şi depozite, potrivit declaraţiei de venituri şi proprietate pentru anul 2013.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform declaraţiei de avere, guvernatorul avea la începutul acestui an cinci conturi de depozit. Din acestea patru erau depozite constituite în anii 2010-2011 la Moldova Agroindbank, toate în monedă naţională şi în care deţinea peste 83.000 de lei, pentru care anul trecut a încasat dobânzi de peste 4.600 de lei. De asemenea Drăguţanu avea deschis un depozit de 114 euro la Mobiasbancă de unde a încasat dobânzi de 0,71 euro.

Familia Guvernatorului preferă leul şi euro

Soţia sa Otilia are un singur cont de depozit, la Victoriabank, dar în care nu are niciun leu. Astfel, se poate observa că guvernatorul băncii centrale preferă să economisească mai mult în moneda naţională şi parţial în euro.

Din declaraţie rezultă că afacerile familiei Drăguţanu merg destul de bine. Astfel, pe lângă remunerarea de 891.747 de lei la BNM, Dorin Drăguţanu a mai beneficiat anul trecut de o facilitate de credit de 22.972 de lei.

Cinci firme şi două credite

Otilia Draguţanu, soţia guvernatorului. deţine participaţii în cinci firme, dar venit aduce doar una, Anodilia SRL. Valoarea dividendelor încasate de la activitatea acestei firme s-a redus la jumătate faţă de anul 2012 şi a constituit 224.756 de lei. De asemenea, soţia guvernatorului a primit şi remunerare de circa 65.061 de lei pentru funcţia de administrator la o firmă.

Otilia Drăguţanu mai avea de rambursat circa 580.000 de lei din două credite contractate în anii 2011-2012.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: