Japonia, al treilea donator de asistenţă al Moldovei

Japonia, al treilea donator de asistenţă al Moldovei

Asistenţa financiară oferită de Japonia, de la stabilirea relaţiilor bilaterale cu Republica Moldova, este estimată la circa 150 de milioane de dolari. Japonia este al treilea donator de asistenţă al Republicii Moldova, după SUA şi Uniunea Europeană, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Relaţiile bilaterale de colaborare şi oportunităţile de intensificare a cooperării în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale şi mediului au fost discutate la o întrevedere a ministrului Nicolae Ciubuc cu ambasadorul Masanobu Yoshii.

„Suntem recunoscători pentru întreg suportul oferit de-a lungul anilor. Apreciem deschiderea de colaborare şi sperăm ca în continuare va spori numărul de proiecte comune în domeniul agriculturii, exportului produselor, inclusiv exportului de vin”, a spus Nicolae Ciubuc.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a confirmat faptul că proiectul de asistenţă pentru fermierii neprivilegiaţi 2KR este o istorie de succes ce merită a fi continuat. Diplomatul a apreciat iniţiativele Guvernului de susţinere a agricultorilor, referindu-se la achitarea subvenţiilor, inclusiv a celor în avans. Masanobu Yoshii şi-a reconfirmat disponibilitatea de a extinde colaborarea prin proiectele comune în domeniile agriculturii, dezvoltării regionale şi mediului.

În cadrul discuţiilor, părţile au reiterat faptul că în cadrul proiectului 2KR au fost achiziţionate 7.686 de unităţi de tehnică agricolă nouă, pentru circa 3.500 de beneficiari. Aceştia prelucrează cu această tehnică aproape 40% din terenul arabil al Republicii Moldova.

 

citeste totul despre: