Investiţii de peste 300 milioane de euro şi 2 mii de locuri de muncă. Planurile Kaufland în Moldova

Investiţii de peste 300 milioane de euro şi 2 mii de locuri de muncă. Planurile Kaufland în Moldova

Investiţii de peste 300 milioane de euro şi aproximativ 2.000 de locuri de muncă create. Acestea sunt planurile companiei Kaufland pentru Republica Moldova. Compania a organizat miercuri, 5 decembrie, evenimentul Richtfest - o sărbătoare germană, care marchează o etapă importantă în construcţia primului magazin Kaufland din Moldova, se arată într-un comunicat de presă emis de Guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

Angajaţii acestui magazin vor avea un salariu minim de 7.500 de lei, în acelaşi timp, 50% din producţia expusă va fi de origine autohtonă. 

Primul magazin ar urma să fie deschis în vara anului 2019, pe strada Decebal, sectorul Botanica.

„În aceste magazine va fi mai mult loc pentru produsele autohtone, ceea ce înseamnă că industria alimentară din Republica Moldova va avea mai mult spaţiu aici, acasă. Nu în ultimul rând, această competiţie sănătoasă va oferi cetăţenilor noştri produse de o calitate mai bună, şi, de ce nu, la un preţ mai accesibil” , a declarat premierul Pavel Filip, prezent la eveniment.
 
În acest an, Compania Kaufland a demarat construcţia primelor trei magazine la Chişinău. Ulterior, reţeaua va fi extinsă până la 20 de magazine în toată Moldova şi un centru logistic propriu.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: