Guvernul prognozează salarii mai mari pentru moldoveni în 2016

Guvernul prognozează salarii mai mari pentru moldoveni în 2016

Salariul mediu prognozat pe economie va creşte în 2016, a decis Guvernul Brega FOTO Alexandru Tarlev

Autorităţile de la Chişinău prognozează un salariu mediu lunar pe economie pentru anul 2016 de 5.050 de lei, în creştere cu 550 de lei faţă de anul curent, estimările fiind făcute în baza prgnozelor privind evoluţiile economice în următorii ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat emis, Cabinetul de miniştri în exerciţiu a aprobat, în cadrul şedinţei de miercuri, 23 decembrie, valoarea salariului mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul 2016.

Astfel, remunerarea medie lunară pe economie va constitui anul viitor 5.050 de lei, în creştere cu 550 de lei comparativ cu anul curent. Estimările au fost efectuate conform prognozei indicatorilor macroeconomici pentru anii 2015-2018.

În anul 2015, cuantumul salariului mediu lunar pe economie a fost de 4.500 de lei. 

Menţionăm că Ion Sturza, viitorul candidat la funcţia de premier al Republicii Moldova, a declarat că există riscul ca, începând din aianuarie, să nu mai fie bani la buget pentru achitarea salariilor şi pensiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările