Guvernul şi Banca Mondială iniţiază negocieri pentru un acord de 45 de milioane de dolari

Guvernul şi Banca Mondială
iniţiază negocieri pentru un acord de 45 de milioane de dolari

FOTO Arhivă

După ce FMI a aprobat un Program cu Republica Moldova, ce prevede accesul la finanţare în valoare de 178,7 milioane de dolari SUA, Guvernul Republicii Moldova a reluat negocierile cu Banca Mondială asupra unui nou acord de finanţare în sumă de 45 de milioane de dolari SUA. Negocierile au început la Oficiul Băncii Mondiale de la Chişinău, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Operaţiunea propusă este o componentă cheie a Parteneriatului Strategic pentru Republica Moldova pentru anii 2014-2017 şi reprezintă un program de reforme structurale în domeniul climatului investiţional şi pentru îmbunătăţirea accesului la fondurile pentru investiţii. Potrivit unui comunicat de presă al executivului, iniţierea negocierilor pe acest program de suport bugetar a fost posibilă ca urmare a asumării şi a îndeplinirii de către autorităţile Republicii Moldova a unei serii de reforme.
 
Din momentul aderării Republicii Moldova la Grupul Băncii Mondiale în 1992, peste un miliard de dolari SUA a fost alocat pentru aproximativ 60 de proiecte din ţară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include zece proiecte active cu angajamentul total de peste 350 milioane dolari SUA. Domeniile de suport sunt reforma regulatorie şi dezvoltarea mediului de afaceri, educaţia, asistenţa socială, e-guvernare, îngrijirea sănătăţii, agricultura, drumurile locale şi mediul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările