Granturi pentru producătorii de pomuşoare din Moldova

Granturi pentru producătorii de pomuşoare din Moldova

Patru granturi, în valoare totală de 110 mii lei, sunt oferite producătorilor agricoli, din regiunile centru şi nord, care doresc să înfiinţeze plantaţii de arbuşti fructiferi şi căpşun sau doresc să aplice inovaţii pe plantaţiile deja existente, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Granturile sunt oferite în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea productivităţii şi accesul la piaţă a producătorilor de pomuşoare”, implementat de Centrul de Consultanţă în Afaceri (CCA).

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului  anunţă în pagina sa electronică că trei granturi, a câte 20 de mii de lei per beneficiar,  sunt oferite pentru înfiinţarea perdelelor de protecţie a terenurilor plantate cu arbuşti fructiferi sau căpşun. Un grant în valoare de 50 de mii de lei va fi acordat pentru aplicarea inovaţiilor moderne

Solicitanţii de grant trebuie să reprezinte o întreprindere şi să demonstreze o experienţă în domeniu de cel puţin un an. La fel, se cere să asigure o co-finanţare de cel puţin 50% din costul materialului săditor pentru înfiinţarea perdelelor de protecţie sau 50% din costul inovaţiei aplicate.

Beneficiarul este obligat să procure materialul săditor de la o pepinieră silvică licenţiată în Republica Moldova şi să îl planteze în jurul plantaţiei, după care Centrul de Consultanţă în Afaceri va rambursa cel mult 50% din costul materialului săditor. Beneficiarul va fi obligat să efectueze irigarea fâşiei de protecţie în primul an după plantarea butaşilor.

Solicitanţii de grant vor transmite dosarul pe adresa de email: ddodica@cca-ngo.org sau pe adresa poştală: AO Centrul de Consultanţă în Afaceri ONG, MD-2004; or. Chişinău, str. Mitropolitul Petru Movilă, 23/9, oficiul 3. Data limită de recepţionare a cererilor de cofinanţare este 10 aprilie, iar rezultatele vor fi anunţate până pe 16 aprilie.
 
citeste totul despre: