Fuziune surprinzătoare între două companii petroliere din Moldova

Fuziune surprinzătoare între două companii petroliere din Moldova

Piaţa produselor petroliere este dominată de companiile străine

Companiile petroliere Andezit şi Get Premium au anunţat că fuzionează. Unul dintre motive pare a fi dorinţa de a face faţă concurenţei acerbe de pe piaţă, dar la mijloc ar putea şi anumite interese politice.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la începutul acestui ani compania Andezit a înregistrat o creştere fulminantă de aproape 9 ori a importurilor de motorină şi de circa 12 ori a celor de benzină.

În consecinţă Andezit a ajuns să deţină o cotă peste 5% la importul de motorină şi de aproape 2% la benzină să urce pe locul cinci în topul celor mai mari importatori de produse petroliere în ţara noastră.

Zilele trecute compania Andezit a anunţat însă că fuzionează cu firma Get Premium, care a fost fondată abia la începutul acestui an. Fondator şi administrator este însă Veaceslav Ceban, fost acţionar şi administrator al firmei Parstar-Petrol, dar şi expartener de afaceri cu deputatul Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal.

Potrivit unui aviz din „Monitorul Oficial“, Get Premium a preluat o parte din patrimoniul firmei Parstar din Cimişlia, care ajunsese în 2011 să aibă o cotă de circa 5% din piaţa benzinei şi motorinei.

De notat că Get Premium are aceeaşi adresă juridică cu vechiul oficiu al Partidului Liberal de pe strada Bucureşti 67 din Chişinău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările