Furnizorii de energie electrică solicită majorarea tarifelor pentru consumatori

Furnizorii de energie
electrică solicită majorarea tarifelor pentru consumatori

Companiile Gas Natural Fenosa Furnizare Energie Electrică şi Furnizare Energie Electrică Nord au înaintat un nou demers către ANRE de ajustare a tarifelor la energia electrică. Pentru majoritatea categoriilor de consumatori, majorările solicitate sunt mai mari decât cele cerute în luna martie, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit proiectelor supuse consultărilor publice, Gas Natural Fenosa Furnizare Energie Electrică solicită aplicarea, de la 1 august, a unui tarif de 143,71 bani/kWh pentru consumatorii cu instalaţiile racordate la reţelele electrice de înaltă tensiune, faţă de 134,25 bani/kWh cât solicita în martie.
 
Pentru consumatorii casnici, racordaţi la reţelele electrice de joasă tensiune, tariful solicitat de Gas Natural Fenosa Furnizare Energie Electrică este de 194,40 bani/kWh, faţă de 180,25 bani/kWh cât solicita în martie. Astfel, dacă ANRE va aproba majorările, consumatorii casnici vor plăti cu 15,40 bani/kWh mai mult ca în prezent.
 
O solicitare de majorare mai mică decât cea pretinsă în luna martie este doar pentru consumatorii racordaţi la reţelele electrice de medie tensiune. Tariful solicitat 158,03 bani/kWh, faţă de 161,25 bani/kWh cât se cerea în primăvară.
 
Furnizare Energie Electrică Nord solicită aplicarea tarifului de 209,78 bani/kWh pentru consumatorii care au instalaţiile racordate la reţelele electrice de medie tensiune (185,25 bani/kWh solicita compania în martie) şi de 233,78 bani/kWh – pentru consumatorii cu instalaţiile racordate la reţelele electrice de joasă tensiune (209,25 bani/kWh, în martie).
 
Ultima dată tarifele la energia electrică au fost ajustate pe 15 iunie 2018. Atunci tarifele au scăzut.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: