FMI a alocat 46,1 milioane de dolari Republicii Moldova

FMI a alocat 46,1 milioane de dolari Republicii Moldova

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a alocat Republicii Moldova o nouă tranşă, în valoare de 46,1 milioane de dolari, urmare a evaluării progresului înregistrat în realizarea angajamentelor asumate. Circa 27,5 milioane de dolari sunt pentru susţinerea bugetului de stat, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Finanţelor, citat de IPN.

Potrivit instituţiei, prima plată a fost efectuată pe data de 24 septembrie, în sumă de 30,7 milioane dolari, dintre care 18,4 milioane dolari fiind destinaţi pentru susţinerea bugetului de stat. Restul sumei, 15,4 milioane dolari, a fost debursată la data de 30 septembrie. 9,1 milioane dolari sunt pentru susţinerea bugetului de stat.

Ministerul reaminteşte că pe 7 noiembrie 2016, Consiliul de Directori al Fondului Monetar Internaţional a aprobat un Program pe trei ani cu Republica Moldova. Suportul financiar de aproximativ 178,7 milioane dolari este acordat Moldovei în tranşe şi vine să susţină reformele promovate de Guvern. Până în prezent din contul programul de finanţare existent au fost debursate surse destinate susţinerii bugetului de stat în sumă de 91,4 milioane dolari.

O echipă de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Ruben Atoyan se află în vizită de lucru la Chişinău în perioada 2 – 8 octombrie. Scopul misiunii este de a actualiza informaţia privind evoluţiile economice recente şi de a discuta politicile promovate de autorităţi pentru menţinerea stabilităţii macroeconomice şi bugetar-fiscale, inclusiv în contextul Bugetului de stat pentru 2020.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările