Firma românească a ex-deputatului Valeriu Guma vrea să împrumute 3,5 milioane de euro de la o bancă din Republica Moldova

Firma românească a ex-deputatului Valeriu Guma vrea să împrumute 3,5 milioane de euro de la o bancă din Republica Moldova

Fostul deputat moldovean Valeriu Guma FOTO: Adevărul

Acţionarii Gerom Buzău (GROB) vor discuta, pe 5 mai, contractarea unui credit de 3,5 milioane de euro de la Banca Comercială Moldova-Agroindbank pentru refinanţare, investiţii şi activităţi operaţionale, se arată într-un convocator al producătorului de geamuri şi parbrize auto.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din totalul împrumutului, suma de 1,9 milioane de euro va fi acordată pe 7 ani şi va fi fi Din totalul împrumutului, suma de 1,9 milioane de euro va fi acordată pe 7 ani şi va fi destinată refinaţării Gerom.
De asemenea, 750.000 de euro vor fi alocaţi investiţiilor şi vor fi rambursaţi în termen de 7 ani, iar 850.000 euro pentru activităţile operaţionale, returnarea banilor fiind programată peste doi ani.

Totodată, acţionarii Gerom vor discuta şi despre obţinerea unei linii de garanţii pe doi ani în limita sumei de 500.000 euro.

Pentru garantarea sumei împrumutate şi a liniei de garanţii, Gerom va încheia ipotecă pe bunurile mobile (utilaje de producere, automobile şi echipamente), bunuri imobile (complex de producere cu suprafaţă totală de 59.000 metri pătraţi şi terenul aferent cu suprafaţa totală de 24,03 hectare) şi creanţele băneşti faţă de terţi rezultate din contractele de vânzare-cumpărare încheiate sau pe care societatea urmează să le încheie cu diverşi parteneri.

În plus, Gerom va încheia o poliţă de asigurare pentru bunurile ce vor fi ipotecate în favoarea băncii şi o va cesiona acesteia.

Înfiinţată în anul 1969, Gerom produce geamuri de siguranţă pentru domeniul auto, construcţii, aparatură electrocasnică şi geamuri securizate. Societatea are un capital de 25,4 milioane lei, divizat în 19,4 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 1,31 lei. Potrivit celor mai recente raportări, de la finele anului 2013, Hystria Expert SRL Bucureşti controlează 80,26% din acţiuni, iar omul de afaceri Valeriu Guma deţine 14,98%.

Guma a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. El a fost condamnat în România de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare pentru mituirea directorului general al Direcţiei Juridice din AVAS, pentru a-i determina pe funcţionari să aprobe o convenţie de menţinere în vigoare a contractului de privatizare la o firmă la care era acţionar.

Hystria Expert este deţinută de Rtzen Import Export Limited (99,76%), societate înregistrată în Cipru, iar Sergiu Bulatel, cetăţean moldovean, are 0,24% din titluri. În primele 6 luni ale anului 2013, afacerile societăţii au scăzut cu 28%, la 10,2 milioane de lei, iar pierderile au crescut cu 126%, la 3,5 milioane de lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: