Filip: Domeniul agriculturii este unul strategic pentru Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Domeniul agriculturii este unul strategic pentru Republica Moldova, atât din punct de vedere economic, cât şi al impactului social, pentru că în acest domeniu sunt implicaţi foarte mulţi oameni, a declarat premierul Pavel Filip la evenimentul festiv organizat de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare dedicat Zilei Agricultorului, transmite IPN.

Potrivit prim-ministrului, anul curent Guvernul a reuşit să majoreze Fondul de subvenţii în agricultură, să implementeze mai multe proiecte de finanţare a agriculturii, dar şi să asigure agricultorii cu posibilitatea de a importa direct motorină pentru lucrări în câmp.

Premierul a menţionat că obţinerea noului program cu Fondul Monetar Internaţional îi 110 milioane de dolari de care va beneficia Moldova până la sfârşitul anului bugetar, o parte vor merge pentru dezvoltarea economiei, inclusiv în domeniul agriculturii. Pavel Filip a mai spus că acest acord nu impune reducerea subvenţionărilor în agricultură şi majorarea vârstei de pensionare, aşa cum se speculează în societate.

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru agricultură şi industrie alimentară, Radu Mudreac, a spus că importanţa sectorului agrar pentru economia naţională este conştientizată de toţi cetăţenii, iar eficientizarea acestuia reprezintă un instrument important în vederea creşterii economice şi reducerii sărăciei în mediul rural. „Nivelul de dezvoltare a economiei naţionale şi drept urmare bunăstarea acestui popor este în dependenţă directă de starea de lucruri în agricultură, considerată pe bună dreptate coloana vertebrală a economiei naţionale”, a spus Radu Mudreac.

Ministrul agriculturii, Eduard Grama, a felicitat lucrătorii din domeniul agrar şi a menţionat că anul 2016 a fost deloc uşor pentru aceştia pentru că s-au confruntat cu îngheţuri, grindină şi secetă. „Toate astea oricum ne-am permis să ieşim la sfârşit de an cu rezultate bune.

În acest an, Guvernul au depus eforturi foarte mari şi noi am încercat să ajutăm agricultorii prin subvenţii şi să achităm datoriile pe care le-am acumulat ani de zile”, a spus Eduard Grama. Ministrul a îndemnat tinerii să  rămână în ţară şi să lucreze în agricultură pentru a o dezvolta şi pentru a contribui la prosperarea economiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite