Dorin Drăguţanu a oferit detalii despre investigarea furtului miliardului din bănci de către Kroll

Dorin Drăguţanu a
oferit detalii despre investigarea furtului miliardului din bănci de către
Kroll

Dorin Drăguţanu a venit cu detalii privind desfăşurarea investigaţiei Kroll FOTO: Alexandru Tarlev

Guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguţanu, a declarat că experţii Kroll sunt la prima fază a derulării celei de-a doua etape în cadrul investigării fraudelor de miliarde de lei de la cele trei bănci aflate în proces de lichidare, contractul fiind încheiat pentru doi ani.

Şeful BNM a promis, joi, 4 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă, că într-un viitor nu prea îndepărtat va oferi informaţii, care vor fi convenite cu experţii Kroll, privind investigarea cazului furtului de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

„Kroll se află acum în prima etapă a celei de-a doua faze a investigaţiei. Sunt foarte mulţumit de calitatea muncii experţilor care desfăşoară o investigaţie multilaterală şi transfrontalieră. Vă mulţumesc pentru că aţi răspuns apelului privind o abordare calmă şi răbdare în acest caz”, a menţionat Dorin Drăguţanu.

Contractul cu consorţiul din care face parte compania internaţională de audit Kroll a fost încheiat acum patru luni. Experţii vor încerca să afle, în primă fază, unde sunt miliardele de lei dispărute din cele trei bănci furate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările