Deutsche Bank, implicată în „spălătoria rusească” prin băncile din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deutsche Bank, implicată în marea spălătorie rusească a banilor
Deutsche Bank, implicată în marea spălătorie rusească a banilor

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, ar putea fi implicată în marea „spălătorie rusească” realizată prin intermediul sistemului bancar şi cu ajutorul judecătorilor din Republica Moldova.

Potrivit Bloomberg, Banca Centrală a Rusiei a amendat Deutsche Bank cu 5.000 de dolari. Bloomberg citează surse care susţin că amenda ar fi fost acordată pentru implicarea subsidiarei ruseşti a Deutsche Bank în spălarea mai multor miliarde de dolari prin intermediul judecătorilor şi sistemului bancar din Republica Moldova.

În acelaşi timp, autorităţile ruse susţin că amenda ar fi fost acordată pentru încălcarea reglementărilor privind administrarea oficiului băncii germane din Rusia. Banca Centrală din Rusia a anunţat că Deutsche Bank ar fi devenit victima unei scheme ilegale, iar reprezentanţii Deutsche Bank din Rusia deja au înlăturat încălcările de ordin tehnic şi a sancţionat angajaţii implicaţi. Surse anonime au declarat pentru Bloomberg că reprezentanţii băncii au fost rugaţi în ocotmbrie 2014 de către Banca Centrală a Rusiei să monitorizeze mai multe tranzacţii suspecte. Suma care ar fi fost scoasă din subsidiara rusească a Deutsche Bank în perioada 2011-2015 ar fi de 6 miliarde de dolari.

Surse din cadrul subsidiarei ruseşti a Deutsche Bank au declarat pentru publicaţia rusească RBK că instituţiile de drept anchetează acum scoaterea lichidităţilor din cadrul unei bănci mici, Promsberbank, implicată în spălarea miliardelor, şi fac legătura între acţiunile proprietarilor şi clienţilor băncii cu afacerile reprezentanţei băncii germane.

RBK mai scrie că există informaţii că Promsberbank a implicat într-un anumit mod Deutsche Bank prin operaţiunile sale, iar cei care stau în spatele ilegalităţilor de la Promsberbank, ar fi aceleaşi persoane care ar fi implicat Deutsche Bank în marea „spălătorie rusească”.

Marea „spălătorie rusească” reprezintă schema prin care firme ruseşti au spălat 20 de miliarde de dolari, iar din 60 de bănci ruseşti au fost scoase lichidităţi în sumă de 46 miliarde de dolari. Banii au fost spălaţi cu ajutorul judecătorilor şi sistemului bancar din Republica Moldova pentru ca ulterior să ajungă în companii off-shore.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite