Controale fiscale la comercianţii de flori din Chişinău şi Bălţi

Controale fiscale la comercianţii de flori din Chişinău şi Bălţi

Serviciul Fiscal de Stat va desfăşura, în perioada 31 august – 1 septembrie, acţiuni de monitorizare şi verificare a contribuabililor care comercializează flori în pieţele autorizate şi unităţile de comerţ din municipiile Chişinău şi Bălţi, în scopul prevenirii comerţului ilicit cu flori, fără documentarea tranzacţiilor prin echipamentele de casă şi control, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al SFS, acţiunile respective vin în contextul creşterii cererii de flori în ajunul sărbătorii de 1 septembrie, Ziua cunoştinţelor, fapt ce duce la sporirea riscului de nedeclarare a tuturor vânzărilor cu scopul de a diminua cuantumul impozitelor şi taxelor aferente Bugetului Public Naţional.
 
SFS va monitoriza în ce măsură comercianţii aplică echipamentele de casă şi control la efectuarea decontărilor în numerar, dacă au înregistrat activitatea de  întreprinzător într-o oarecare formă organizatorico-juridică.
 
Autoritatea fiscală naţională recomandă tuturor contribuabililor de a se conforma prevederilor legale, iar cumpărătorilor – să solicite bonul de casă la procurarea florilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările