Compania GRAWE Carat are cea mai mică rată de erori dintre toate companiile emitente de Carte Verde (P)

Compania GRAWE Carat are cea mai mică rată de erori dintre toate companiile emitente de Carte Verde (P)

La data de 4 aprilie, Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) a finisat verificarea acuzaţiilor aduse de către BNAA companiei GRAWE Carat cu privire la clasificarea greşită a categoriilor autovehiculelor la încheierea asigurării CARTE VERDE. Conform acestui raport, GRAWE Carat Asigurări are de fapt, cea mai mică rată de erori.

Drept urmare a acestei constatări, CNPF a prescris repetat BNAA de a revoca decizia cu privire la excluderea GRAWE Carat din sistemul Carte Verde.
Doar 36 de poliţe Carte Verde din aproximativ 22.000 emise de către GRAWE Carat au fost clasificate greşit, ceea ce constituie doar 9% din totalul contractelor invocate de BNAA. Raportul întocmit de către CNPF scoate în evidenţă transparenţa companiei GRAWE Carat ale cărei contracte au fost verificate în totalitate, ceea ce nu a fost posibil pentru toate companiile membre cu drepturi depline a BNAA.
Conform aceluiaşi raport, SA "Moldasig" S.A. a clasificat greşit 10%, fiind verificate doar 33 % din totalul contractelor invocate de BNAA, CIA "Asito" S.A. – 21 %, fiind verificate doar 82% din totalul contractelor invocate de BNAA şi CA "Klassika Asigurări" a clasificat greşit 23 %, fiind verificate doar 18 % din totalul contractelor invocate de BNAA.

Această examinare a CNPF subminează argumentele BNAA de a exclude GRAWE Carat din sistemul Carte Verde. Într-o procedură în care nu există argumente verificate şi dovedite, membrii Biroului Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule au acuzat pe nedrept un investitor austriac de clasificarea greşită a 475 de autovehicule. Acest număr a fost folosit drept motiv pentru acţiunile ilegale împotriva companiei.

„GRAWE Carat are cea mai mică rată de erori dintre toate companiile emitente de Carte Verde. Acest fapt demonstrează că forţa noastră de vânzări munceşte cu multă sârguinţă în favoarea clienţilor noştri” a afirmat Veronica Malcoci, Director General GRAWE Carat, în timpul prezentării raportului de către CNPF, „Aceasta dovedeşte şi cât de nefondate şi incorecte au fost acuzaţiile împotriva GRAWE Carat.”
„Rezultatul accentuează faptul că doar un control independent poate îmbunătăţi situaţia de pe piaţă. Reprezentanţii BNAA nu sunt dispuşi şi nici capabili să acţioneze corect” a declarat Peter Hronovsky, membrul austriac al Comitetului de Conducere GRAWE Carat.

„Cadrul normativ care reglementează piaţa asigurărilor trebuie să fie adaptat la standardele Europene. În caz contrar, astfel de ilegalităţi vor continua.”
CNPF a obligat BNAA să revoce decizia împotriva GRAWE Carat deoarece argumentele s-au dovedit a fi nefondate. BNAA a ignorat până acum prima decizie din partea CNPF prin care s-au constatat încălcări procedurale cât şi hotărârea Curţii de Apel prin care decizia BNAA a fost suspendată. „Trebuie să fim pregătiţi că vor continua să încalce legea. Noi, însă, vom lupta pentru drepturile noastre şi pentru oamenii din Republica Moldova care merită o piaţă echitabilă” a menţionat Peter Hronovsky.
GRAWE Carat face parte din Grupul GRAWE (Grazer Wechselseitige Versicherung AG) - un concern financiar internaţional cu sediul central în Austria. Compania este recunoscută pe piaţă pentru stabilitatea sa financiară şi solvabilitatea foarte ridicată. În acest an GRAWE Carat aniversează 10 ani de activitate pe piaţa asigurărilor din Moldova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: