Compania ce controla una dintre televiziunile lui Plahotniuc se lichidează

Compania ce controla una dintre televiziunile lui Plahotniuc se lichidează

Oficiul Global Business Center de pe bulevardul Dimitrie Cantemir 1 din Chişinău FOTO wikimapia.org

Societatea Telefe M International din Chişinău, care până nu demult era proprietara postului TV 2Plus şi asigura difuzarea postului TVR 1 în ţara noastră se lichidează. Creditorii sunt invitaţi să depună cererile la Global Business Center de pe bulevardul Cantemir 1.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Telefe M ce face parte din imperiul mediatic al deputatului democrat Vlad Plahotniuc nu precizează motivele acestei acţiuni. În iulie 2013 firma a anunţat că şi-a redus capitalul statutar de la 80,65 de milioane de lei la 5.400 de lei, adică de 15.000 de ori.

Societatea a devenit cunoscută în anul 2007 după ce autorităţile de la Chişinău au retras licenţa de emisie a postului public român de televiziune TVR1, pe motiv că nu a achitat taxele legate de echipament de retransmisie.

La început postul TV 2 Plus retransmitea postul de televiziune român Antena Internaţional, după care a transmis 70% emisiuni proprii, lăsând cele 30% postului de televiziune român Antena 1, cu care în prezent se află într-un proces de judecată în România.

De la 10 noiembrie 2010 a început să transmită gratuit pe frecvenţele sale unele emisiuni ale TVR1. În prezent acest canal difuzează în special telenovele latinoamericane şi buletine de ştiri.

De notat că Telefe M International mai deţinea şi licenţa de emisie pentru postul de radio Maestro FM.

Potrivit unor surse proprietarii vor să lichideze compania şi să transfere activele altei firme.

Din imperiul media al lui Vlad Plahotniuc mai fac parte posturile TV Prime, Canal 3, Muz TV, Muz FM, o serie de portaluri, iar potrivit unor surse şi Publika TV.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările