Comisia Economie avizează amânarea cu un an a eliberării facturii electronice

Comisia Economie avizează amânarea cu un an a eliberării facturii electronice

Comisia Economie, buget şi finanţe a Parlamentului a avizat pozitiv amânarea cu un an, până la 1 iulie 2020, a termenului din care agenţii economici vor fi obligaţi să elibereze factură fiscală în format electronicla efectuarea livrării impozabile în cadrul achiziţiilor publice, transmite IPN.

Deputatul Igor Munteanu, preşedinte al comisiei, a spus în cadrul şedinţei din 10 iulie că agenţii economici nu sunt pregătiţi să prezinte facturile fiscale în format electronic, iar intrarea în vigoare a legii la 1 iulie 2019, cum era stabilit, ar putea aduce daune mari bugetului naţional.
 
În aceeaşi şedinţă, comisia a dat aviz negativ unui proiect de lege care se referă la implementarea conceptului de „soluţie individuală fiscală”. „Acest mecanism a fost deja implementat în Codul Fiscal prin introducerea altor acte normative, aşa că această iniţiativă legislativă este deja consumată”, a spus Igor Munteanu. Proiectul de lege a fost înaintat de Adrian Candu şi fusese aprobat în prima lectură de Parlament.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: