Circa un milion de euro a costat programul de trecere la portabilitatea numerelor de telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taxa de portare va fi suportată de către companii
Taxa de portare va fi suportată de către companii

Costul total al proiectului bazei de date pentru portabilitatea numerelor telefonice a fost de circa un milion de euro, au anunţat reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI)

Atât administraţia ANRCETI cât şi reprezentanţii companiilor de telefonie fixă şi mobilă nu au oferit deocamdată o estimare a investiţiilor realizate deja şi care ar urma să fie efectuate în procesul de trecere la portarea numerelor de telefon.

În acelaşi timp a fost stabilită o taxă de 7,5 dolari (fără TVA) care va putea fi percepută de către furnizorul donor de la furnizorul acceptor pentru fiecare număr portat din reţeaua sa.

Directorul ANRCETI, Sergiu Sâtnic a explicat că mărimea acestei taxe a fost stabilită în urma unor discuţii publice purtate de către operatorii de telefonie, cu medierea Agenţiei. Totodată Sâtnic a precizat că utilizatorii nu vor achita nici o taxă pentru trecerea dintr-o reţea în altă, cu păstrarea numărului de telefon.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite