Cine sunt noii acţionari ai celei de-a doua ca mărime companii de asigurări

Cine sunt noii acţionari ai celei de-a doua ca mărime companii de asigurări

Compania Asito este una dintre cele mai mari de pe piaţa asigurărilor din Moldova

Două companii offshore au anunţat despre faptul că sunt proprietari oficiali ai unor pachete mai mari de 5% din capitalul companiei de asigurări Asito, a doua ca mărime de pe piaţa Republicii Moldova

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel compania Ourimon Ventures Ltd anunţă că deţine 744.245 de acţiuni ordinare nominative, ceea ce reprezintă 15,99% din capitalul Asito. În acelaşi timp 790.761 de acţiuni, sau 17% din total au ajuns în posesia companiei Dorwan Management Limited. Singura informaţie publică despre Ourimon Ventures Ltd este că aceasta a dat în judecată Comisia Naţională a Pieţei Financiare. Cât despre cea de a doua nu am găsit nici o informaţie. 

În total cele două companii deţin 33% din acţiuni, care au fost procurate în lunile noiembrie-decembrie 2012 la Bursa de Valori contra unei sume de circa 16 milioane de lei.
Până în luna noiembrie 2012 acţionar majoritar al Asito era firma Windon & Flanders Limited din Marea Britanie care deţinea peste 83% din capitalul companiei.
Operaţiunea de intrarea în posesia pachetului majoritar a avut loc în anul 2011 după modelul unor atacuri de tip raider.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: