Cine sunt marii antreprenori moldoveni cu afaceri gestionate din Cipru

Cine sunt marii antreprenori moldoveni cu afaceri gestionate din Cipru

Ion Sturza, Vlad Plahotniuc, Vaja Jhashi, Alexandru Pincevschi, Nicolae Ciornâi, Ilan Shor, Andrei Gargalâc sunt doar câţiva dintre oamenii de afaceri de la noi ale căror firme au fondatori sau acţionari din Cipru, ţară intrată în blocaj financiar.

Ştiri pe aceeaşi temă


În timp ce ruşii şi ucrainenii calculează câte miliarde ar putea pierde ca urmare a crizei din Cipru, moldovenii care îşi administrează afacerile din Moldova prin firme cipriote susţin că situaţia nu-i sperie.

„Adevărul“ face o trecere în revistă a câtorva dintre cele mai importante companii cu investitori ce vin de pe insula Afroditei.

Astfel, printre cele 274 de firme cu capital cipriot se numără Coca-Cola Îmbuteliere Chişinau, Holdingul Elita, Fabrica Floarea Soarelui din Bălţi, Complexul hotelier Chateau Vartely, reţeaua de magazine Unimarket etc. Atât businessmenii, cât şi experţii spun că blocajul din Cipru nu afectează aceste afaceri.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările