Cine este investitorul misterios despre care a vorbit premierul Vlad Filat

Cine este investitorul misterios despre care a vorbit premierul Vlad Filat

Premierul Vlad Filat a ţinut un discurs în faţa studenţilor de la ASEM FOTO Adevărul

O importantă companie străină îşi va deschide în acest an afaceri în Republica Moldova, a anunţat astăzi premierul Vlad Filat în cadrul unui discurs ţinut în faţa studenţilor de la ASEM.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În acest an vor fi implementate mai multe proiecte pe care le-am discutat pe parcursul timpului. În februarie, vom face un anunţ despre venirea unui important investitor în Republica Moldova. Nu pot să vă ofer alte detalii", a declarat premierul.

Filat a accentuat că, dincolo de speculaţii, Republica Moldova continuă să fie o destinaţie atractivă pentru investiţii.

„Atragerea investiţiilor, din păcate, este un domeniu care încearcă să fie foarte politizat. În 2013 vom avea o activitate complexă: urmează să oferim cadrul juridic adecvat, o politică fiscală stabilă şi clară, dar şi relaţii politice bune cu ţările de origine a investiţiilor”, a mai spus Filat.

Potrivit unor surse din cadrul Guvernului, investitorul despre care a vorbit premierul cel mai probabil că este compania franceză Folan, care deja de un an de zile duce negocieri cu autorităţile de la Chişinău privind realocarea în Republica Moldova a unor unităţi de producţie din China.

”Société Folan” este o companie franceză specializată în producerea echipamentelor şi reţelelor de comunicaţie. Anterior, despre posibila intrare pe piaţa moldovenească a acestui gigant a anunţat Organizaţia de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: