Chişinăul are buget aprobat pentru 2018. Deficitul bugetar este de 290 de milioane de lei

Chişinăul are buget aprobat pentru 2018. Deficitul bugetar este de 290 de milioane de lei

FOTO IPN

Bugetul municipiului Chişinău pentru anul 2018 a fost aprobat în lectură finală în cadrul şedinţei din 22 decembrie a Consiliului municipal, cu votul a 44 de consilieri. Proiectul prevede venituri în sumă de 3,75 miliarde de lei şi cheltuieli de peste 4 miliarde de lei. Faţă de bugetul aprobat pe anul 2017, cheltuielile cresc cu 7,3 la sută, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru acoperirea deficitului bugetar de peste 290 de milioane de lei vor fi folosite mijloacele financiare care se preconizează să fie obţinute din împrumuturi externe, din vânzarea apartamentelor şi rambursarea împrumuturilor.

La solicitarea reprezentanţilor mai multor fracţiuni, s-au alocat mai mulţi bani, decât s-a prevăzut în prima lectură, pentru grădiniţe, pentru compensaţiile la agentul termic pentru familiile vulnerabile, dar şi pentru suburbii. Una din modificările aduse este şi redenumirea Întreprinderii Municipale „Buciumul” în Agenţia Municipală pentru transport şi turism.

Ion Ceban, consilier PSRM, a spus că socialiştii nu au obiecţii la acest proiect, iar în continuare urmează să vadă cum acesta corelează cu bugetul naţional. Acesta a mai spus că este important începerea executării bugetului din luna ianuarie.

Ion Ciobanu, consilier PL, a remarcat că elanul cu care socialiştii îşi doresc aprobarea bugetului pare cel puţin suspect.

Cele mai mari cheltuieli din buget sunt de ordin social, peste 2,562 miliarde. Banii vor fi direcţionaţi spre învăţământ, cultură, ocrotirea sănătăţii şi protecţia socială.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările