Cei patru şoferi români au fost eliberaţi de firma milionarului moldovean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe din România anunţă că sâmbătă, 15 martie, cei patru cetăţeni români care s-au aflat timp de mai multe zile, pe fondul unui litigiu comercial, în interiorul unei fabrici de ulei din Bender (Tighina), au părăsit incinta uzinei, împreună cu mijloacele de transport, urmare a îndeplinirii de către firma română a condiţiilor puse de aceştia.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Externe de la Bucureşti cei patru cetăţeni români sechestraţi la Tighina au părăsit regiunea şi se află pe teritoriul controlat de autorităţile de la Chişinău.

"Ambasada României la Chişinău s-a aflat în permanentă legătură cu autorităţile locale competente, cu şoferii de cetăţenie română, cu familiile din ţară ale acestora şi cu agenţii economici din România. Totodată, în cursul zilei de 14 martie 2014, o echipa consulară a Ambasadei României la Chişinău s-a deplasat la faţa locului pentru a acorda asistenţă consulară celor patru cetăţeni români aflaţi în interiorul fabricii din Bender. S-a constatat că toţi cei patru sunt într-o stare de sănătate bună şi nu au fost supuşi unor rele tratamente. De asemenea, acestora le-au fost înmânate alimente de primă necesitate şi apă potabilă", se precizează în comunicatul MAE.

Totodată, Centrala MAE, prin intermediul Departamentului Consular, a menţinut permanent legătura cu Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti pentru clarificarea şi soluţionarea situaţiei cetăţenilor români în cauză.

Cei patru cetăţeni români au fost trimişi cu maşinile la fabrica de ulei din Tighina încă la 5 martie, pentru a lua ulei şi şrot, în contul unei datorii de câteva sute mii de dolari. Ei au fost însă sechestraţi, împreună cu şapte cisterne pentru ulei, din cauza unor diferende între firma respectivă şi alţi parteneri din România.

Fabrica de ulei din Tighina este proprietate a milionarului moldovean Iuri Drukker (în anul 2010 averea acestuia era estimată la 60 de milioane de dolari), care are şi cetăţenie SUA. Acesta a deţinut anterior întreprinderea Floarea Soarelui din Bălţi, cel ma mare producător de ulei din Republica Moldova pe care a vândut-o în anul 2012 grupului TransOil. Administraţia şi proprietarii fabricii din Tighina nu au comentat cazul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite