Ce potenţial de export are Republica Moldova

Ce potenţial de
export are Republica Moldova

Cartea „Potenţialul de export al Republicii Moldova” a fost lansată  la ULIM şi poate fi cumpărată online pe Bestseller.md

Republica Moldova are un potenţial de export semnificativ, doar că acesta nu este exploatat. Cartea „Potenţialul de export al Republicii Moldova”, lansată recent la Chişinău, demonstrează că industria vinicolă, cea a zahărului sau creşterea nucilor se pot bucura de un real succes.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Autoarea cărţii, Olga Bejenaru, spune că a conceput lucrarea ca un suport informaţional pentru studenţi. „Nu avem multă informaţie despre potenţialul de export al Republicii Moldova. De altfel, dicţionarele ştiinţifice internaţionale nu au o definiţie clară a noţiunii de potenţial de export. Eu am propus o definiţie a mea care reprezintă o noutate ştiinţifică. Am obţinut şi certificat de implementare de la Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii şi alte instituţii. Se vorbeşte tot mai mult despre export nu doar în cercurile de afaceri, ci şi în lumea ştiinţifică şi chiar în instituţii guvernamentale”, spune Olga Bejenaru, doctor în ştiinţe economice.
 
Cartea relevă faptul că, Republica Moldova fiind o ţară mică şi mai uşor adaptabilă la schimbări, ar putea testa anumite produse şi servicii beneficiind, în schimb, de produse şi servicii inovaţionale din partea unor ţări mai dezvoltate la costuri minime. Olga Bejenaru scrie că activităţile economice cu potenţial ale Republicii Moldova sunt creşterea nucilor, a prunelor uscate, a fructelor si legumelor proaspete, congelate, uscate. Ramura industrială, industria vinicolă, industria conservelor din fructe şi legume, industria zahărului,  industria uşoară, de asemenea au un potenţial de export mare.
 
„În carte mai vorbesc despre parteneriatul public-privat, investiţiile străine directe, am făcut o analiză comparativă cu România. Publicaţia conţine date proaspete, dar şi o analiză pe mai mulţi ani a economiei Republicii Moldova”, conchide autoarea.
 
Cartea „Potenţialul de export al Republicii Moldova” a fost lansată  la ULIM şi poate fi cumpărată online pe Bestseller.md.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările