Ce se va întâmpla cu angajaţii băncilor furate din Chişinău? „În aceste bănci domină disperarea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii băncilor furate vor primi în curând plăţile sociale şi indemnizaţiile FOTO: Adevărul
Angajaţii băncilor furate vor primi în curând plăţile sociale şi indemnizaţiile FOTO: Adevărul

Angajaţii Băncii de Economii, Băncii Sociale şi Unibank îşi vor primi în curând plăţile şi indemnizaţiile promise, a anunţat viceguvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Ion Sturzu.

Potrivit unui comunicat al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), reprezentantul BNM a declarat, în cadrul unei întruniri la care a participat şi Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor Inistituţiilor Bancare şi de Asigurări „SIBA”, că angajaţilor de la cele trei bănci le vor fi respectate toate drepturile prevăzute de legislaţie. Viceguvernatorul BNM, Ion Sturzu, a dat asigurări că angajaţii băncilor furate îşi vor primi în curând plăţile şi indemnizaţiile care li se cuvin.  Potrivit lui Sturzu, până la finalizarea procesului de lichidare, o parte din personalul angajat va rămâne să lucreze în băncile respective, iar o parte ar putea ulterior să se angajeze la alte bănci.

Sindicaliştii şi-au manifestat nemulţumirea faţă de situaţia creată în sistemul bancar. “Din cauza faptului că oamenii vor rămâne fără loc de muncă şi fără surse de existenţă, în urma lichidării instituţiilor în care au activat până în prezent, în colectivele de muncă de la Banca de Economii, Unibank şi Banca Socială domină disperarea. Salariaţii trăiesc un stres ocupaţional continuu. Vorbim de circa 3000 de persoane, specialişti valoroşi, mulţi dintre care activează de o viaţă la aceste bănci”, a declarat Victor Onici, preşedintele Federaţiei „SIBA”.

Liderul sindical susţine că a cerut de foarte multe ori autorităţilor ca cele trei bănci să nu fie lichidate. 

Procesul de lichidare a băncilor devalizate va demara pe 16 octombrie curent. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite