Ce caută la Chişinău oficialii din Irak

Ce caută la Chişinău oficialii din Irak

Anatol Stati are afaceri în mai multe state

Un oficial din provincia Kurdistan din Irak se află într-o vizită secretă la Chişinău. acesta a venit pe filiera lui Anatol Stati, care are afaceri cu petrol în Irak, potrivit unor surse din cadrul Guvernului, anunţă Publika TV.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vizita nu pare surprinzătoare, ţinând cont de faptul că miliardarul Anatol Stati are afaceri cu petrol în regiunea Kurdistan din Irak, iar doi vicepremieri au lucrat în cadrul companiei Ascom-Group, iar ministrul Transporturilor Anatol Şalaru chiar a condus până în anul 2009, activităţile din această ţară.

Serviciul de presă al Guvernului de la Chişinău nu a oferit nici-o informaţie în privinţa acestei vizite.

Publika TV a reuşit să surprindă imagini de la Reşedinţa de Stat, unde în dimineaţa zilei a venit şi premierul moldovean, Vlad Filat, însoţit de vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, şi viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă.

Ce afaceri are miliardarul Anatol Stati în Irak

Compania Komet Grup, controlată tot de Anatol Stati, a găsit petrol în regiunea Kurdistan. Acum un an, compania a cedat 60% din zăcământul Barda Rash, contra unei sume de circa 420 de milioane de dolari.

Tranzacţia pare să fi fost un eşec, deoarece compania a pierdut controlul asupra unui zăcământ important, iar banii primiţi abia de au acoperit costurile.

Curios este că timp de trei ani, până în anul 2011, manager general adjunct al companiei Komet a fost actualul vicepremier Eugen Carpov.

Miliardarul fără miliard: Cel mai bogat moldovean a împlinit 60 de aniDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările