Casă nouă pentru televiziunile lui Plahotniuc

Casă nouă pentru televiziunile lui Plahotniuc

Pe acest platou de la Moldova-Film a fost filmat show-ul Fabrica de Staruri de la Prime TV

Compania Finpar Invest, ce face parte din imperiul ce ar fi controlat de controversatul om de afaceri, a anunţat concurs pentru executarea lucrărilor de construcţie a Complexului de studiouri Media City-Chişinău, care se va afla la Moldexpo

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a putea aplica la acest concurs, Finpar Invest, companie ce va contracta aceste servicii, a impus o serie de condiţii pe care trebuie să le întrunească potenţialii executori.

Astfel, aceştia ar trebui să dispună de o licenţă de activitate pe teritoriul Republicii Moldova, să prezinte o informaţie privind rezultatele financiare pentru ultimii doi ani, iar cifra de afaceri anuală în ultimii doi ani să nu fie mai mică de două milioane de euro. Totodată, agentul economic ar trebui să demonstreze că are suficient personal calificat pentru executarea lucrărilor.
Marius Stanciu, manager al acestui proiect, a declarat că viitorul complex de studiouri TV Media City-Chişinău va fi amplasat la Moldexpo şi urmează să aibă o suprafaţă de 6.770 de metri pătraţi. „E vorba despre etapa de executare a lucrărilor de construcţie şi montaj a clădirii viitorului complex", a precizat managerul.
Ghenadie Sajin, directorul general al Finpar Invest, a refuzat să ne spună pentru ce instituţii mass-media este destinat complexul Media City-Chişinău.
Potrivit unor surse, în noile studiouri vor trece toate televiziunile despre care se spune că sunt controlate de prim-vicepreşedintele Parlamentului Vlad Plahotniuc. E vorba de Prime TV, 2 Plus şi Canal 3.

SORA LUI PLAHOTNIUC RECEPŢIONEAZĂ OFERTELE

În prezent acestea sunt nevoite să închirieze spaţii în mai multe clădiri. De exemplu, cea mai mare parte a show-urilor de la Prime TV, inclusiv Da sau Nu, Replica, Fabrica de Staruri sunt filmate pe platourile de la Moldova-Film. O confirmare că viitorul complex este destinat mass-mediei aflate sub controlul firmelor prim-vicepreşedintelui Parlamentului este faptul că de recepţionarea ofertelor pentru lucrările de construcţie se ocupă Vera Morozan, sora lui Vlad Plahotniuc. Ea însă a refuzat să discute cu noi. „Cu presa nu vorbesc. Să trăiţi! La revedere!", ne-a tăiat-o Vera Morozan.
Conform unor estimări, costul lucrărilor de construcţie ar putea ajunge la 3-5 milioane de euro, iar data limită de depune a ofertelor este 10 septembrie 2012.

Trei posturi TV şi două de radio

În luna iunie, Asociaţia pentru dezvoltarea culturii şi protecţiei drepturilor de autor şi conexe „Apollo" sesiza Consiliul Coordonator al Audiovizualului şi Procuratura Generală că prim-vicepreşedintele Parlamentului Vladimir Plahotniuc este „proprietarul a cinci radiodifuzori cu acoperire naţională". Este vorba despre posturile de radio Maestro FM și Prime FM şi posturile TV Canal 3, 2 Plus şi Prime TV. Reprezentanţii asociaţiei spun că fondatorul acestora este OTIV Prime Media BV din Olanda, care este deţinută de OTIV Prime Holding. Ultima controlează şi firma OTIV Prime Real Estate, proprietarul Finpar Invest.
Câţiva ani în urmă conform datelor din registrele oficiale olandeze, fondator al companiei OTIV Prime Holding figura firma cipriotă Finpar Victoria Limited, al cărei proprietar era Vladimir Plahotniuc.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările