Căpşunele şi cireşele, tot mai puţine şi mai scumpe

Căpşunele şi cireşele, tot mai puţine şi mai scumpe

FOTO Arhivă

Căpşunele şi cireşele sunt tot mai puţine la piaţă, iar preţul acestora a crescut. Pentru un kilogram de cireşe cumpărătorii vor trebui să scoată din buzunare 20-25 de lei, pentru unele chiar şi 30 de lei, iar pentru căpşune – de la 40 de lei în sus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe de altă parte, la tarabe putem găsi din abundenţă caise, piersici, zmeură, agriş, coacăza neagră, roşie şi albă, transmite IPN.
 
Preţul unui kilogram de de caise porneşte de la 12 lei. Piersicii se vând cu 8 lei şi mai mult. Zmeura rămâne la preţul de săptămâna trecută de 20 de lei per kilogram. Un kilogram de agriş, coacăza neagră, roşie şi albă porneşte de la 25 de lei, poate ajunge chiar şi 35, iar vişina este 20 de lei kilogramul. Pepenii verzi, de import, se vând cu 10 lei kilogramul, dar încă sunt puţini la tarabe.
 
Un kilogram de păstăi porneşte de la 15 lei, cel al castraveţilor şi dovleceilor de la 5 lei, iar al roşiilor de la 19 lei. Ardeii pot fi procuraţi cu 9-10 lei per kilogram, cartofii cu 7 lei, varza timpurie la fel cu 7 lei, iar pătlăgeaua vânătă cu 18 lei. Legătura de mărar, pătrunjel şi ceapă verde rămâne 2 lei.
 
Zece ouă pot fi procurate cu 12 lei. Carnea de porc costă 65 de lei kilogramul, iar cea de viţă 70-75 de lei. Brânza de oi se vinde cu 65 de lei pentru un kilogram, cea de vacă 40-50 de lei, smântâna este 35 de lei, iar untul 80.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările