Compania ce controla una dintre cele mai mari televiziuni din Moldova şi-a redus capitalul cu 80,6 milioane de lei

Compania ce controla una dintre cele mai mari televiziuni din Moldova şi-a redus capitalul cu 80,6 milioane de lei

Compania ce a preluat licenţa TVR 1 pentru Republica Moldova se lichidează

Societatea Telefe M International din Republica Moldova, fostă deţinătoare a licenţei de emisie TV prin eter pentru studioul TV 2Plus, a anunţat că şi-a redus capitalul statutar de la 80.65 de milioane de lei la 5.400 de lei, adică de 15.000 de ori. Compania ar urma să fie lichidată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania Telefe M ce face parte din imperiul mediatic al deputatului democrat Vlad Plahotniuc nu precizează motivele acestei acţiuni.

Societatea a devenit cunoscută în anul 2007 după ce autorităţile de la Chişinău au retras licenţa de emisie a postului public român de televiziune TVR1, pe motiv că nu a achitat taxele legate de echipament de retransmisie.

La început postul TV 2 Plus retransmitea postul de televiziune român Antena Internaţional, după care a transmis 70% emisiuni proprii, lăsând cele 30% postului de televiziune român Antena 1, cu care în prezent se află într-un proces de judecată în România.

De la 10 noiembrie 2010 a început să transmită gratuit pe frecvenţele sale unele emisiuni ale TVR1. În prezent acest canal difuzează în special telenovele latinoamericane şi buletine de ştiri.

De notat că Telefe M International mai deţinea şi licenţa de emisie pentru postul de radio Maestro FM.

Potrivit unor surse proprietarii vor să lichideze compania şi să transfere activele altei firme.

Din imperiul media al lui Vlad Plahotniuc mai fac parte posturile TV Prime, Canal 3, Muz TV, Muz FM, o serie de portaluri, iar potrivit unor surse şi Publika TV.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările