Bulgaria îşi fortifică prezenţa în raionul Taraclia cu proiecte de 130.000 de euro

Bulgaria îşi fortifică prezenţa în raionul Taraclia cu proiecte de 130.000 de euro

Guvernul Bulgariei a aprobat finanţarea a câteva proiecte pentru raionul Taraclia din Republica Moldova, populat preponderent de etnici bulgari. În cadrul programului „Cooperarea bulgară pentru dezvoltare” a Ministerului Afacerilor Externe al Bulgariei, va fi reparată capital Secţia de boli infecţioase a Spitalului raional Taraclia.

Cheltuielile sunt estimate la 190 de mii de leve (circa 85 de mii de euro), transmite IPN cu referire la „24chasa.bg”.

De asemenea, va fi consolidată baza tehnico-materială şi vor fi îmbunătăţite condiţiile de activitate a colectivului artistic local „Родолюбие”. Pentru aceasta au fost prevăzute 74 de mii de de leve (circa 37 mii de euro). Proiectul prevede repararea acoperişului clădirii, la fel şi procurarea tehnicii de prezentare a concertelor – microfoane, amplificatoare etc.

Cel de-al treilea proiect aprobat de guvernul bulgar e legat de eficienţa energetică a blocului de studii a Universităţii de Stat din Taraclia „Grigore Ţamblac”, pentru care s-au alocat 19 mii de leve (circa 8,5 mii de euro).

Sursa aminteşte că în cadrul aceluiaşi program, două săptămâni în urmă a fost finalizat proiectul de modernizare a şcolii din satul Albota de Sus, unde s-au efectuat lucrări în valoare de 90 de mii de euro. În continuare, ambasada Bulgariei la Chişinău va primi, până la sfârşitul lunii iunie, propuneri de proiecte care după aprobare urmează a fi realizate începând cu anul 2020. Şi tot cu ajutorul financiar nerambursabil al Bulgariei.

„24chasa.bg” face trimitere la consilierul ambasadei Bulgariei la Chişinău Georgi Yovkov, care a declarat că în perioada 2016 – 2018 în Taraclia, Tvardiţa, Korten, Stoianovka, Kairaclia, Chirsova, Valea Perjei, Albota de Sus şi alte localităţi au fost implementate proiecte în valoare totală de peste 1,5 milioane de euro.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: