BNM a intervenit pe piaţa interbancară prin vânzări de valută în sumă de 84,8 milioane de dolari

BNM a intervenit pe piaţa
interbancară prin vânzări de valută în sumă de 84,8 milioane de dolari

FOTO Reuters

În luna februarie a anului curent, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenţilor economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit 47%, comparativ cu 61,2% în luna ianuarie 2019, transmite IPN cu referire la datele Băncii Naţionale a Moldovei.

În raport cu luna precedentă, oferta netă de valută de la persoanele fizice a scăzut cu 48 de milioane de dolari (-35,4%), iar cererea netă de valută din partea agenţilor economici – cu 35,1 milioane de dolari (-15,9%).
 
În aceste condiţii, BNM a intervenit prin vânzări nete de valută în sumă de 84,8 milioane de dolari pe piaţa interbancară locală.
 
În luna februarie 2019, leul moldovenesc s-a apreciat uşor, în valori medii cu 0,2% în raport cu dolarul SUA, până la 17,1156 USD/MDL, comparativ cu 17,1468 USD/MDL în luna ianuarie 2019.
 
În structura ofertei nete de valută de la persoanele fizice, ponderea majoritară i-a revenit în continuare monedei unice europene – 64,3%.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările