Benzina se va scumpi! Pericolul unui război în Siria a provocat o majorare cu 5% a petrolului în doar două zile

Benzina se va scumpi! Pericolul unui război în Siria a provocat o majorare cu 5% a petrolului în doar două zile

Conflictul din Siria ar putea duce la creşterea cotaţiei petrolului până la 150 de dolari

Creşterea puternică a preţurilor petrolului în ultimele două zile, provocată de o posibilă intervenţie militară în Siria a unei coaliţii conduse de SUA, ar putea conduce la scumpirea carburanţilor în Republica Moldova cu 30-50 de bani pentru un litru

Ştiri pe aceeaşi temă

Preţul petrolului marca Brent a atins miercuri dimineaţă cel mai ridicat nivel din ultima jumătate de an de 117,3 dolari pentru un baril şi se află în ascensiune puternică în ultimele zile, din cauza temerilor că situaţia tensionată din Siria s-ar putea extinde şi ar putea perturba livrările de ţiţei din Orientul Mijlociu.

În ultimele două zile preţul petrolului a urcat cu circa 5% şi se menţine pericolul unei creşteri şi mai mari.

Analiştii de la Grupul Société Générale estimează că în cazul declanşării unor atacuri aeriene asupra Siriei, preţul petrolului ar putea urca la 125 de dolari pentru un baril. "Preţul ţiţeiului ar putea ajunge şi la 150 de dolari, în cazul în care conflictul s-ar răspândi în principalele ţări producătoare, cum ar fi Irak, iar livrările de petrol ar putea fi întrerupte fie şi pentru o perioadă scurtă de timp", a explicat pentru Reuters un analist de la Société Générale.

Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa pregătesc o acţiune militară împotriva Siriei, acuzând regimul Assad că a utilizat arme chimice împotriva populaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările