Benzina şi motorina se scumpesc din nou. ANRE a anunţat noile preţuri la carburanţii din Moldova

Benzina şi motorina se scumpesc din nou. ANRE a anunţat noile preţuri la carburanţii din Moldova

FOTO gov.md

Agenţia pentru Reglementare în Energetică de la Chişinău (ANRE) a anunţat marţi, 10 iulie, preţurile-plafon la produsele petroliere pentru următoarele două săptămâni. Preţul la benzină a crescut cu 39 de bani, iar cel la motorină s-a mărit cu 25 de bani.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 11 iulie - 24 iulie, preţul pentru un litru de benzină Premium-95 nu poate fi mai mare decât 19 lei şi 49 bani, motorina - 17 lei şi 25 bani.
 
Preţul afişat de ANRE, la benzină pentru următoarele două săptămâni, este în creştere cu 39 de bani faţă de precedentele două saptămâni, când un litru de benzină Premium-95 a costat 19 lei şi 10 de bani. Iar preţul motorinei s-a majorat cu 25 de bani, fiind anterior 17.00 lei.
 
Consiliul de Administrate al ANRE s-a autosesizat după ce în data de 26 mai 2016, mai multe companii petroliere au majorat preţurile la benzină şi motorină.
 
În rezultat, ANRE a decis că o dată la două săptămâni va stabili preţurile-plafon cu care pot fi comercializate produsele petroliere. Companiile petroliere care vor afişa preţuri mai mari decât cele stabilite de ANRE riscă sancţiuni

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: