Băncile din R. Moldova vor putea aplica o marjă maximă de 3% la creditele „Prima casă”, din 2022

Băncile din R. Moldova vor putea aplica o marjă maximă de 3% la creditele „Prima casă”, din 2022

Din 1 ianuarie 2022, mărimea marjei maxime pe care creditorii o pot aplica pe parcursul anului pentru creditele garantate de către stat în cadrul Programului de stat ,,Prima casă”, nu poate depăşi 3% anual. Hotărârea a fost luată de Guvern, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mărimea marjei maxime se aplică în privinţa contractelor de credit încheiate începând cu data intrării în vigoare a hotărârii, adică la 1 ianuarie 2022. Potrivit ministrului finanţelor, Dumitru Budianschi, marja de 3% anual va permite băncilor comerciale finanţatoare participante în cadrul programului de stat „Prima casă” să-şi acopere costurile suportate pentru credit, permiţând desfăşurarea regulamentară a programului şi acordarea creditului până la o perioadă de 25 de ani. Marja pe care creditorii o pot aplica pe parcursul anului pentru creditele garantate de către stat în cadrul Programului de stat ,,Prima casă” este precizată anual de Guvern.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările