Autorităţile britanice au stopat lichidarea unei companii ce a fost acţionar majoritar la Victoriabank şi era controlată de milionarul Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lichidarea firmei Victoria Invest Limited, suspectată de implicarea în atacuri raider în Republica Moldova, a fost sistată temporar, anunţă portalul OMEGA.

Potrivit Omega autorităţile din Marea Britanie au decis marţi să stopeze lichidarea companiei Victoria Invest Limited în legătură cu pretenţiile de zeci de milioane de euro care au fost înaintate către aceasta.

Victoria Invest Limited este o companie care ar fi participat într-un atac raider asupra unui şir de instituţii financiare din Republica Moldova. Procedura de lichidare a companiei urma să fie finalizată marţi 12 martie.

De notat că până în anul 2010 a doua ca mărime bancă din Republica Moldova, Victoriabank, avea în calitate de acţionar majoritar firma Victoria Invest Limited, care a fost înlocuită de OTIV Prime Financial B.V. din Olanda, redenumită în anul 2012 în Generashon. Despre Victoria Invest şi OTIV se spune că ar fi controlate de milionarul Vladimir Plahotniuc. Potrivit unor surse din cauza scandalurilor legate de această instituţie, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare analizează şi ea posibilitatea de retragere din capitalul Victoriabank.

OMEGA mai scrie că potrivit documentelor de care dispune şi alte companii offshore care ar fi implicate în atacurile raider din Republica Moldova au anunţat de urgenţă despre autolichidare
În lista acestora ar intra Lectom Ltd, Inatos Limited, Finpro Systems Limited ş.a. Anterior se relata că datele de identificare a administratorului unei companii căreiea în prezent îi aparţin mai multe acţiuni a Băncii de Economii coincid cu cele ale administratorului companiei Finpro Systems Limited. Totodată iniţial prin decizia instanţelor de judecată din Republica Moldova acţiunile BEM au revenit companiei offshore Lectom Ltd.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite