Autorităţile au avizat preluarea firmei Donaris de către una dintre cele mai mari companii de asigurări din Europa Centrală şi de Est

Autorităţile au avizat preluarea firmei Donaris de către una dintre cele mai mari companii de asigurări din Europa Centrală şi de Est

Donaris Grup este una dintre cele mai mari companii locale FOTO donaris.md

Consiliul de administraţie al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF) a avizat tranzacţia de achiziţie de către Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe a 93,8% din acţiunile companiei Donaris Group.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania austriacă a anunţat la finele lunii ianuarie 2014 că a semnat un contract de achiziţie pentru circa 94% din acţiunile Donaris Group deţinute de compania offshore Euromag din Liechtenstein.

„Odată cu intrarea pe piaţa din Republica Moldova, am mărit reţeaua Grupului Vienna Insurance Group la 25 de ţări şi am acoperit una din ultimele pete albe de pe harta noastră geografică a Europei Centrale şi de Est. Donaris oferă o platformă eficientă pentru a ne poziţiona de acum şi pe piaţa de asigurări din Moldova“, a declarat Peter Hagen, directorul general al Vienna Insurance Group.

Donaris a fost fondată în anul 1998 şi îşi are sediul în Chişinău. Asigurătorul a subscris în anul 2013 prime brute în valoare de peste 100 milioane de lei şi detinea o cotă de piaţă de 8,5%, ocupând locul 5 pe piaţa de profil din Republica Moldova.

Printre acţionarii Donaris Group se numără şi milionarul moldovean Nicolae Ciornîi.

Vienna Insurance Group (VIG) este unul dintre cele mai mari grupuri de asigurări din Austria şi regiune.

Pe piaţa din Republica Moldova mai activează o importantă companie de asigurări cu capital austriac. E vorba de Grawe Carat, care face parte din grupul Grawe un concern financiar internaţional cu sediul central în Austria (Grazer Wechselseitige Versicherung AG), care este prezent pe piaţa moldovenească din anul 2002 în calitate de companie cu drept de prestare a serviciilor în domeniul asigurărilor de viaţă, iar din 2009 şi în domeniul asigurărilor generale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: