Aproape două milioane de lei vor fi acordaţi fermierilor care au investit în afaceri

Aproape două milioane de
lei vor fi acordaţi fermierilor care au investit în afaceri

FOTO Arhivă

Aproape două milioane de lei vor fi acordaţi fermierilor care au aplicat la Programul Managementul Durabil al Terenurilor din cadrul proiectului Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P), Apelul 4. Este vorba de şase fermieri din Moldova care au investit în propriile afaceri, transmite IPN.

Cinci dintre aceştia au investit resurse financiare în achiziţia semănătorilor „No-Till”, iar un beneficiar şi-a orientat investiţia spre construcţia unui lac antierozional cu suprafaţa mai mică de un hectar.
 
Până în prezent, valoarea cumulativă a sumelor acordate fermierilor constituie circa 21 de milioane de lei. Valoarea medie a unui grant reprezintă peste 183 de mii de lei. Din totalul beneficiarilor, 32 au primit granturi în valoare de peste 300 de mii, iar un beneficiar a luat grantul minim de aproape 21 de mii de lei. Finanţările acoperă localităţi din toată ţara, preponderent din Glodeni – 13 beneficiari, Făleşti – 12, Râşcani, Sângerei, Briceni – câte 10.
 
Actualmente este în derulare Apelul 5 al Programului de granturi post-investiţionale destinate Managementului Durabil al Terenurilor. Dosarele pot fi depuse până la data de 15 decembrie 2016, la oficiile teritoriale ale Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: