Aproape 22 de milioane de dolari, bani oferiţi sub formă de grant de către Guvernul SUA şi Suediei pentru dezvoltarea economică a Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi Guvernul Suediei, prin Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida), au semnat luni, 19 decembrie, un Acord de cooperare pentru o perioadă de patru ani, timp în care Moldova va beneficia de 21.7 milioane de dolari sub formă de granturi pentru dezvoltarea economiei ţării.

Potrivit textului Acordului cele două instituţii se angajează să susţină eforturile Republicii Moldova de a promova o economie puternică, diversificată şi orientată spre export, contribuind la creşterea competitivităţii în sectoare economice cheie. 16.7 milioane vor fi finanţate de USAID, iar 5 milioane de Guvernul Suediei (Sida).

Ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, a declarat că „semnarea Acordului dintre USAID şi Guvernul Suediei pentru implementarea activităţilor desfăşurate de Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova este un exemplu de cooperare a donatorilor străini pentru realizarea durabilă a obiectivelor comune. Proiectul se aliniază la strategiile şi obiectivele reformelor din Republica Moldova şi va contribui direct la realizarea Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (DCFTA)”.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite