ANRE din R. Moldova vrea să modifice Metodologia de calcul şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere

ANRE din R. Moldova vrea să modifice Metodologia de calcul şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere

La două săptămâni de la intrarea în vigoare a Metodologiei de calcul şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică vrea să o modifice. Instituţia a anunţat pentru vineri, 16 iulie, consultări publice ale unui proiect de modificare a hotărârii aprobate pe 14 iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Elaborarea în regim de urgentă a proiectului respectiv vine într-un context de perturbare a importurilor de produse petroliere pe piaţa regională, a creşterii continue a cotaţiilor internaţionale şi are ca scop neadmiterea unor posibile penurii pe piaţa carburanţilor din Republica Moldova”, precizează ANRE.

Agenţia vine cu acest proiect de hotărâre, deşi acum cinci zile menţiona, cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public privind asigurarea pieţei Republicii Moldova cu produse petroliere, că operatorii pieţei produselor petroliere activează în regim obişnuit şi îşi ajustează politicile comerciale la noile prevederi ale Legii cu privire la piaţa produselor petroliere şi ale Metodologiei de calcul şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere.

Instituţia mai menţiona că statistica privind cantităţile importate de carburanţi în Republica Moldova se încadrează în limitele obişnuite şi nu prezintă semne de risc. Totodată, cantităţile totale de produse petroliere aflate în stocuri sunt suficiente pentru a acoperi integral necesarul tuturor categoriilor de consumatori.

Noul proiect de hotărâre prevede modificarea punctului 3 din Metodologie şi anume: „Textul „MCansem II 2021 = 1142,18 lei/tona” se substituie cu textul „MCansem II 2021 = 1522,91 lei/tona”.  1.2 Textul „MCansem II 2021 = 451,58 lei/tona” se substituie cu textul „ MCansem II 2021 = 602,11 lei/tona””. Consultări publice în regim online, sunt programate pentru vineri, începând cu ora 09.00.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările