ANRE va propune majorarea tarifului la energia electrică

ANRE va propune majorarea
tarifului la energia electrică

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică va propune ca tariful de furnizare a energiei electrice de către Gas Natural Fenosa să fie de 1,85 lei/kWh, în creştere cu 3,2% faţă de solicitarea venită din partea instituţiei, de 1,94 lei/kWh, ceea ce reprezintă o creştere de 15 bani, sau 8,6%, faţă de tariful in vigoare, de 1,79 lei/kWh. Despre aceasta scrie pe Facebook Octavian Calmîc, directorul ANRE, citat de IPN.

Potrivit lui Octavian Calmîc, compania Furnizare Energie Electrică Nord a solicitat tariful de 2,34 lei/kWh, plus 42,8 bani sau 22,46% mai mult faţă de tariful în vigoare, care este de 1,91 lei/kWh. Însă, spune directorul ANRE, instituţia pe care o conduce va propune spre examinare tariful de 2,19 lei/kWh sau o majorare de 14,9%.
 
Directorul ANRE menţionează că, pe parcursul anului 2018, tarifele au fost micşorate de la 1,99 lei/kWh la 1,79 lei/kWh pentru Gas Natural Fenosa Furnizare Energie SRL şi de la 2,12 lei/kWh la 1,91 lei/kWh pentru FEE Nord.
 
Octavian Camîc mai spune că ajustarea tarifelor este necesară pentru acoperirea majorărilor de preţ a energiei electrice importate, a costurilor de producţie, devierilor financiare negative acumulate pe parcursul anului curent şi pentru asigurarea sustenabilităţii livrărilor şi plăţilor în sector.
 
ANRE va avea o şedinţă publică la începutul lunii august unde va supune aprobării noile tarife.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: