Andrian Candu: Un nou şef la BNM va fi numit la începutul următoarei sesiuni parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrian Candu a anunţat când va fi numit un nou şef la BNM FOTO: Tudor Iovu
Andrian Candu a anunţat când va fi numit un nou şef la BNM FOTO: Tudor Iovu

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că un nou guvernator al Băncii Naţionale va fi numit la începutul următoarei sesiuni parlamentare, transmite „Europa Liberă”.

Potrivit sursei citate, Andrian Candu a declarat, în cadrul unei emsiuni la TVR Moldova, că are în vizor mai mulţi candidaţi pentru funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), însă nu a precizat care ar fi aceştia. „Aştept începutul şedinţelor parlamentare. Discuţiile cu fracţiunile parlamentare le-am înaintat şi sper că la mijlocul lunii februarie să avem deja echipa BNM instalată”, a spus Candu.

Guverntaorul BNM, Dorin Drăguţanu, şi-a prezentat demisia pe 21 septembrie. Andrian Candu a dispus crearea unei comisii pentru a organiza un concurs pentru selectarea unui candidat pentru această funcţie. Totuşi, concursul s-a soldat cu eşec. Menţionăm că una din condiţiile înaintate de autorităţile de la Bucureşti pentru alocarea primei tranşe din creditul preferenţial de 150 milioane de euro este instalarea unui nou şef la cârma BNM.

Actualul guvernator Dorin Drăguţanu, - care şi-a anunţat demisia pe 21 septembrie, cu numai o zi înainte ca o misiune a FMI să sosească la Chişinău şi să discute un nou memorandum de colaborare, - se află însă la cârma instituţiei. Andrian Candu iniţiase procedura de numire a unui nou guvernator la BNM, dar apoi a amânat-o.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite