Scandalul cu atacul de tip raider la Moldova Agroindbank se extinde: Şi fostul şef al băncii ar putea rămâne fără acţiuni

Scandalul cu atacul de tip raider la Moldova Agroindbank se extinde: Şi fostul şef al băncii ar putea rămâne fără acţiuni

Grigore Furtuna a rămas cu datorii şi fără acţiuni FOTO kommersant.md

Grigore Furtună, unul dintre fondatorii Moldova Agroindbank (MAIB), iar în prezent membru al Consiliului băncii, susţine că în urma unei scheme frauduloase ar putea rămâne fără cele 3% din acţiunile instituţii, anunţă portalul kommersant.md

Ştiri pe aceeaşi temă


Fostul preşedinte al MAIB susţine că la începutul anului cineva ia făcut o ofertă pentru pachetul de acţiuni, pe care el a refuzat-o.

La 30 aprilie 2013, Grigore Furtună însă s-a pomenit cu o invitaţie la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, unde a aflat că este suspectat de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari.

"Potrivit unui act de control emis de inspectorii fiscali, Grigore Furtună ar fi ascuns în anul 2009 că ar fi obţinut venituri de 247,6 milioane de lei (20 milioane de dolari) de pe urma cărora urma să plătească statului impozite de 40,56 de milioane de lei. Venitul ar fi provenit de la o serii de tranzacţii efectuate în anul 2009, prin intermediul a trei firme britanice cu cesionarea unei datorii, iar banii au fost transferaţi prin intermediul a două bănci din Ucraina (ambele au fost deja lichidare) pe contul lui Grigore Furtună deschis o filială a Bank of China“, relatează kommersant.md.

Fostul preşedinte al MAIB susţine însă că totul este un fals şi că nu a avut şi nici nu are nici-un cont la banca din China, iar toate aceste "probleme" s-ar datora faptului că a refuzat să-şi vândă acţiunile.  Acum pentru a rambursa "datoria“ la Fisc, Furtună ar trebui să-şi vândă acţiunile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările