Acţiunile Victoriabank se vând ca pâinea caldă la Bursa de Valori a Moldovei

Acţiunile Victoriabank se vând ca pâinea caldă la Bursa de Valori a Moldovei

Victoriabank este a treia instituţie financiară ca mărime din Republica Moldova

În cadrul a cinci tranzacţii desfăşurate la Bursa de valori a Republicii Moldova au fost vândute 9,27% din acţiunile Victoriabank la un preţ total de 56,47 de milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preţul de comercializare a acţiunilor cu valoare nominală de 10 de lei a fost de 24,37 de lei, cu aproape cinci lei mai scump decât se tranzacţionau săptămâna trecută. Cine sunt beneficiarii acestor tranzacţii nu s-a anunţat.

O săptămână în urmă în cadrul a şapte tranzacţii au fost vândute 9,5% din acţiunile Victoriabank la un preţ total de 46,3 milioane de lei.
Potrivit datelor publicate pe site-ul băncii, în prezent pachete importante de acţiuni deţine Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare cu o cotă de 15,06% şi Alpha Bank România cu o cotă de 12,5%.

Un pachet important la Victoriabank este a lui Victor Ţurcanu, actualul preşedinte al Consiliului de Administrare. Oficial, el deţine 10,45%, dar împreună cu rudele ar controla circa 25%.

Noi acţionari la a treia ca mărime bancă din Republica Moldova

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: