Acţiunile BC Moldindconbank SA, expuse la licitaţie

Acţiunile BC Moldindconbank SA, expuse la licitaţie

Agenţia Proprietăţii Publice a expus la licitaţie cu strigare, pe piaţa reglementată a Bursei de Valori, ca pachet unic, acţiunile nou-emise de banca de importantă sistemică BC „Moldindconbank” SA, transmite IPN.

Pachetul de acţiuni, în număr de 3 173 751 de unităţi, procurat de APP, este expus la vânzare la un preţ de 240,74 lei per acţiune. Preţul anunţat este mai mare în comparaţie cu cel achitat de stat – 239,5 lei per acţiune.

Perioada desfăşurării licitaţiilor este 18-20 martie.

Antecontractul privind cumpărarea acţiunilor nou-emise de „Moldindconbank” SA a fost semnat la mijlocul lunii februarie de către Agenţia Proprietăţii Publice, în numele Guvernului Republicii Moldova, şi compania „Doverie–Invest” SA din Bulgaria.

La licitaţie este în drept să participe atât potenţialul achizitor care a semnat antecontractul, cât şi alţi potenţiali cumpărători, care au obţinut permisiunea prealabilă a Băncii Naţionale. Câştigătorul licitaţiei va fi determinat în baza preţului oferit pentru acţiuni.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: