Şefii de la Sheriff, acuzaţi că scoteau genţi pline cu bani din Agroprombank. Este vorba de peste 250 milioane de dolari

Şefii de la Sheriff, acuzaţi că scoteau genţi pline cu
bani din Agroprombank. Este vorba de peste 250 milioane de dolari

Acuzaţii la adresa companiei Sheriff în prag de alegeri în Transnistria FOTO: Adevărul

Aşa-zisul comitet de anchetă de peste Nistru anunţă că angajaţii Sheriff aduceau în biroul vicedirectorului companiei genţi de bani din Agroprombank pentru a-i transmite în zone off-shore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit novostipmr.com, comitetul a emis ieri un comunicat de presă în care spune că directotrul adjunct al Sheriff, Porfiri Şkilniuk, a fost audiat de rând cu angajaţii companiei privind contractele comerciale încheiate cu firmele off-shore BAHITI LTD, CONALL LTD, RUNNING CORPORATION LLP.

Astfel, anchetatorii susţin că angajaţii Sheriff scoteau din Agroprombank genţi pline cu bani, sumele variind între 500 mii şi 1,5 milioane de dolari pe care le aduceau direct în biroul lui Şkilniuk. Datele obţinute de comitetul de anchetă din Transnistria arată că suma integrală a fost de 250.464.946 de dolari. Potrivit comunicatului, reprezentanţii Sheriff ar fi declarat că banii erau destinaţi unor persoane care reprezentau interesele firmelor off-shore, însă nu au putut spune care este identitatea acestora.

Administraţia ilegală de la Tiraspol anunţă că acum tranzacţiile cu firmele off-shore au fost blocate şi sunt căutate persoanele care ar fi primit aceşti bani şi ar fi reprezentat interesele companiilor respective.

Anterior, reprezentanţii puterii de la Tiraspol anunţau că este deja deschis un dosar pe fapt de contrabandă cu mijloce financiare în valută străină în proporţii deosebit de mari, fiind ridicate actele contabile ale Sheriff şi Agroprombank, care sunt acuzate de implicarea în scoaterea în zone off-shore a circa un miliard de dolari. Deţinătorii companiei Sheriff sunt principalii oponenţi ai lui Evgheni Şervciuk în cursa electorală care se va desfăşura în Transnistria pe 29 noiembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările