Şase companii s-au înscris în competiţia pentru construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni

Şase companii s-au înscris în competiţia pentru construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni

Construcţia conductei ar urma să fie lansată la 27 august 2013

Ministerul Economiei anunţă că şase companii, inclusiv două din România, două din Italia şi câte una din Austria, Turcia şi Republica Moldova, au depus documentele pentru concursul de efectuare a lucrărilor de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni, cu o lungime de circa 11 km, pe teritoriul Republicii Moldova şi a staţiei de măsurare a gazelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisia de evaluare a ofertelor pentru concursul de selectare a executorului lucrărilor de construcţie a „Conductei de interconectare a sistemului naţional de transport gaze din România cu sistemul de transport gaze din Republica Moldova pe direcţia r. Prut – s. Todireşti, r. Ungheni”, a deschis luni, 22 iulie curent, ofertele depuse, începându-şi astfel activitatea, anunţă Ministerul Economiei.

Potrivit unui comunicat al ministerului, pentru executarea lucrărilor de construcţie a porţiunii moldoveneşti a gazoductului Iaşi-Ungheni au depus oferte şase companii din Austria, Italia, România, Turcia şi Republica Moldova. Patru oferte au fost depuse de consorţii compuse din câteva companii şi două – de către companii unice.

Comisia de evaluare va activa în conformitate cu Ghidul practic al procedurilor de contractare pentru acţiunile externe ale Uniunii Europene (PRAG) şi legislaţia Republicii Moldova. Deşi nu există un termen limită pentru evaluarea ofertelor, contractantul urmează a fi selectat până la data de 27 august 2013, când urmează a fi lansate lucrările de construcţie.

Or, la acest eveniment ar urma să participe Comisarul European pentru Energie Gunther Oettinger, dar şi premierul român Victor Ponta.

Gazoductul Iaşi-Ungheni va conecta reţelele de gaze ale României şi Republicii Moldova şi va transporta 1,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale anual.

Conducta de gaz va avea o lungime totală de 43,2 kilometri, dintre care aproximativ 32 de kilometri pe teritoriul României. Valoarea totală a proiectului de construcţie a gazoductului este de 20 milioane de euro. 

Construcţia gazoductului are drept scop consolidarea securităţii energetice a Republicii Moldova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările