Încă un milionar din România îşi extinde afacerea în Republica Moldova

Încă un milionar din România îşi extinde afacerea în Republica Moldova

Piaţa serviciilor medicale din Republica Moldova este atractivă pentru investitorii străini FOTO Shutterstock

Unul din cei mai mari jucători de pe piaţa serviciilor medicale private din România, RomGerMed intenţionează să se extindă şi în Republica Moldova, potrivit Ziarului Financiar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ciprian Nicoară, directorul general al grupului de servicii medicale RomGerMed, a declarat că anul acesta va fi demarată extinderea în afara României, statele vizate fiind Republica Moldova şi Bulgaria. Totodată,compania are în vedere extinderea şi la nivelul România pentru a ajunge la acoperire naţională.

Potrivit lui Nicoară, bugetul pentru această operaţiune este nelimitat, întrucât compania este în discuţii cu investitori strategici, care vor anunţa în scurt timp exact modul de derulare al infuziei de capital estimată la peste 10 milioane de euro.

“De anul acesta, RomGerMed va intra într-un proces de dezvoltare a reţelei la nivel naţional, printr-o reţea de laboratoare în primă fază pentru ca apoi să luăm în considerare şi clinicile. Vorbim de laboratoare în fiecare judeţ din România“, a spus Nicoară, citat de zf.ro.

Grupul Romgermed a fost înfiinţat în 1999, iar în prezent operează în România o reţea de clinici şi laboratoare. În anul 2011 grupul a avut o cifră de afaceri de circa 19 milioane de euro. În 2012 a inaugurat cea mai mare policlinică privată din România.

Grupul Romgermed este controlat de fraţii Dorian Sam Schwartz (cu 95%) şi Filip Florin Schwartz (5%; deţine 95% din acţiunile Otter Distribution). În anul 2011, Forbes estima averea celor doi fraţi la peste 10 milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: