În trimestrul doi al anului curent, în circulaţie erau 1,8 milioane de carduri bancare în Moldova

În trimestrul doi al anului curent, în circulaţie erau 1,8 milioane de carduri bancare în Moldova

FOTO arhivă

Numărul cardurilor bancare aflate în circulaţie în Republica Moldova la finele celui de-al doilea trimestru al anului curent a depăşit un milion, opt sute de mii. În aceeaşi perioadă, au fost eliberate mai bine de 141 de mii de carduri, iar altele peste 88 de mii au fost retrase din circulaţie, transmite IPN cu referire la datele Băncii Naţionale a Moldovei.

În această perioadă, numărul de operaţiuni efectuate în ţară cu carduri emise în Republica Moldova a depăşit 12,5 milioane, dintre care 6,9 milioane au fost retrageri de numerar. Valoarea operaţiunilor, pe parcursul perioadei analizate, a constituit – 12,8 miliarde de lei, dintre care retrageri de numerar – 11,1 miliarde.

Peste două milioane de operaţiuni cu carduri bancare emise în Republica Moldova au fost efectuate în străinătate. În mare parte au fost plăţi fără numerar. Valoarea operaţiunilor a constituit – 1,4 miliarde de lei, dintre care retrageri de numerar – 170,7 milioane şi plăţi fără numerar – 1,2 miliarde de lei.

Numărul de operaţiuni cu carduri emise în străinătate şi efectuate pe teritoriul Moldovei a constituit 1,7 milioane. 1,3 milioane reprezintă plăţi fără numerar. Valoarea operaţiunilor a constituit – total mii lei 1,9 miliarde de lei, dintre care retrageri de numerar – 941,6 milioane şi plăţi fără numerar 919,2 milioane.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: